MOBIELE VERSIE

move

academy

HIERONDER EEN AANTAL SAMENWERKINGEN VAN MOVE

De Move Academy heeft de focus op een zeer specifieke doelgroep.

In feite is dit de doelgroep waar de professionals mee te maken hebben binnen het sociale domein. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze korte opleiding voor gedetineerden die bedoeld is om hen een goede basis te bieden en een perspectief na vrijlating. Maar ook ‘jongeren met een rugzak’ behoren tot onze doelgroep. Wij geloven dat ieder mens uniek is en heel veel persoonlijk en maatschappelijk succes kan bereiken. Het is echter vaak wel nodig voor deze groep om wat steun te krijgen op zowel  persoonlijk als maatschappelijk vlak.

Move Academy

Het  concept achter Move Academy is mensen na te laten denken over hun plek in de maatschappij en hoe zij hun persoonlijke talent en skills kunnen inzetten voor zichzelf, maar ook om andere mensen om hen heen te inspireren en in beweging te krijgen. De slogan van Move is ’Define Purpose’ want wij geloven dat ieder mens een doel nodig heeft om voor te leven.

De Methode

Als  wij als mensen zicht krijgen op wie wij zijn en wat wij goed kunnen, motiveert dit enorm om hiermee actief mee te bouwen aan onze samenleving. Echter is het dan wel nodig om je deel te voelen van deze samenleving en precies dit is iets dat Move veel is tegengekomen in ons werk binnen het sociale domein. Waar mensen zich niet geaccepteerd voelen zal men ook niet snel willen/kunnen bijdragen. Daarom richt de Move Academy zich niet alleen op praktische ondersteuning in ondernemerschap, carrière en maatschappelijke relevantie maar ook op ontwikkeling op persoonlijk vlak, trauma verwerking en ondersteuning door middel van coaching.

De doelgroep

Wij richten ons op de groep in onze maatschappij die vaak wordt gezien als ‘probleem’ voor lokale gemeentes. Denk aan mensen die in aanraking zijn geweest met justitie, mensen met een justitiële achtergrond (bijvoorbeeld de top 600 in Amsterdam) maar ook mensen die geen strafblad hebben maar wel hulp nodig hebben om meer zelfstandig in de maatschappij mee te kunnen draaien.

Move Prison Program

Op dit moment richt de Move Academy zich op haar programma voor justitie dat bedoeld is voor gedetineerden met de leeftijd 18 t/m 30 jaar en met een maximale straf van 3 maanden. Het doel van ons programma is om de gedetineerden een eerlijk en oprecht perspectief te bieden na vrijlating. Op dit moment is het recidive cijfer (het percentage van gedetineerden die binnen 2 jaar weer de fout in gaat) 47% (bron: Rijksoverheid.nl) 

Zie hier ons programma voor Justitie voor gedetineerden:

Het doel van ons programma is om de gedetineerden een eerlijk en oprecht perspectief te bieden na vrijlating.

BEKIJK DEZE KORTE INTRODUCTIE VIDEO OVER MOVE ACADEMY

Wil je hier meer over weten?

Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer